ManagementParadise.com : Worlds Leading Management Portal. MBA | Classroom, Boardroom and Beyond


Go Back   ManagementParadise.com Forums - Your MBA Online Degree Program and Management Students Forum for MBA,BMS, MMS, BMM, BBA, students & aspirants. > Management Students Voices ( MBA,BMS,MMS,BMM,BBA) > International MBA > TOEFL

TOEFL-PBT:Reading Comprehension

TOEFL-PBT:Reading Comprehension

Discuss TOEFL-PBT:Reading Comprehension within the TOEFL forums, part of the International MBA category; READING COMPREHENSION ON THIS SECTION OF THE TOEFL PAPER TEST, YOU WILL HAVE 5 TOEFL READINGS WHICH HAVE APPROXIMATELY 10 ...

Reply

 

LinkBack Thread Tools Display Modes
Advertisements
TOEFL-PBT:Reading Comprehension
Old
 (1 (permalink))
navin_c
navin_c will become famous soon enoughnavin_c will become famous soon enough
 
navin_c
Status: Offline
Posts: 2,726
Join Date: Jul 2007
Smile TOEFL-PBT:Reading Comprehension - September 29th, 2008

READING COMPREHENSION

ON THIS SECTION OF THE TOEFL PAPER TEST, YOU WILL HAVE 5 TOEFL READINGS WHICH HAVE APPROXIMATELY 10 QUESTIONS EACH--FOR A TOTAL OF 50 TOEFL QUESTIONS. YOU WILLHAVE 55 MINUTES TO COMPLETE THE SECTION. THE MAIN TYPES OF TOEFL QUESTIONS YOU WILL SEE ARE:

A. FACTUAL
B. VOCABULARY
C. INFERENTIAL
D. MAIN IDEA
E. REFERENTIAL
F. DEVELOPMENTAL/ORGANIZATIONAL

Directions: You have 11 minutes to read this reading and answer the questions.

Reading:

One of the most dangerous drugs for pregnant women to consume is alcohol. Because alcohol is delivered quickly into the blood and passes quickly into the tissues and membranes, the human fetus is particularly vulnerable to its effects. The reality is that the negative effects on a fetus are so pronounced that babies born after exposure to alcohol are said to be suffering from fetal alcohol syndrome. As a pregnant woman drinks alcohol, the alcohol is passed into her bloodstream almost simultaneously. Moreover, because the bloodstream of the fetus is inextricably tied to that of the mother,the alcohol passes directly into the bloodstream of the fetus as well. And, what is more, the concentration of alcohol in the fetus is exactly the same as in the mother.

For the mother, this concentration is not a problem because her liver can remove one ounce of alcohol from her system per hour. However,the fetus's liver is not completely developed (how developed it is depends on its stage of development). The rate at which it is able to eliminate the alcohol from the blood of the fetus is much slower. Eventually, the alcohol will be returned to the mother's system by passing across the placenta, but this process is slow. By the time this takes place, major neurological damage may have already occurred.

Research has shown that as little as one drink of alcohol can produce significant, irreversible damage to the fetus. Babies born after exposure to alcohol generally exhibit facial distortion, inability to concentrate, and difficulty in remembering. Simply speaking, it is imperative that pregnant women avoid alcohol.

source:-http://www.ttext.citymax.com/page/page/3235648.htm
Advertisements


CHECK OUT USEFUL INFO ON ALL UNIVERSITIES AROUND THE GLOBE VISIT http://www.managementparadise.com/fo...rnational-mba/



PLS PRESS THANKS BUTTON IF U LIKED MY POST.

Friends: (5)
Reply With Quote
#  
MBA
Your Friendly Helper
 
www.ManagementParadise.com
Rep Power: 10MBA Helper
Automatic Reply for links related to your post

Hello.

I am your friendly Helper. Check the related links below which might be of your interest.

Not a Member Yet ?? Sign Up Now. Click Here

Looking for something? Search the Forums

Need Help on your Research Report ? Ask for Help or Help Others and create your network. Give back to the community by sharing your knowledge in terms of notes, research reports, discussions, articles etc..

Help Yourself and Help Others


Ask us, we are here to help

Re: TOEFL-PBT:Reading Comprehension
Old
 (2 (permalink))
navin_c
navin_c will become famous soon enoughnavin_c will become famous soon enough
 
navin_c
Status: Offline
Posts: 2,726
Join Date: Jul 2007
Smile Re: TOEFL-PBT:Reading Comprehension - September 29th, 2008

Question With Answer of the Reading Comprehension


1. What is the main topic of this reading?

(A) Women and drugs
(B) The dangers of pregnancy
(C) The fetus and alcohol
(D) Drinking and the human body

2. In line 3 the word "its" refers to

(A) the fetus
(B) the blood
(C) the tissue
(D) the alcohol

3. In line 4, the word "pronounced" most closely means

(A) evident
(B) spoken
(C) described
(D) unfortunate

4. How much time can it be inferred that it takes alcohol to enter a woman's bloodstream after she takes a drink?

(A) about one hour
(B) a few seconds
(C) several minutes
(D) at least 24 hours

5. In line 7 the word "inextricably" most nearly means

(A) unexplainedly
(B) formerly
(C) forcefully
(D) inseparably

6. According to the passage, how does the concentration of alcohol in a fetus compare to that in the mother?

(A) The concentration is more.
(B) The concentration is less.
(C) The concentration is equivalent.
(D) The concentration cannot be measured.

7. It can be inferred that the development of a fetal liver depends on

(A) how many months pregnant the mother is
(B) how much alcohol the mother has consumed
(C) how large the fetus is
(D) how well the mother has taken care of the fetus

8. According to the passage, how is alcohol finally returned to the mother's system?

(A) it is carried through the bloodstream
(B) it is transferred across the placenta
(C) it is expelled by the fetus's liver
(D) it is not completely returned

9. Which one of the following was NOT mentioned as a sign of fetal alcohol syndrome?

(A) disfigurement of the face
(B) concentration difficulties
(C) increased aggression
(D) memory problems

10. At what place in the passage does the author discuss the quantity of alcohol necessary to produce negative results?

(A) Lines 2-3
(B) Lines 10-11
(C) Lines 18-19
(D) Lines 20-21

Answers: 1 C, 2 D, 3 A, 4 B, 5 D, 6 C, 7 A, 8 B, 9 C, 10 C


CHECK OUT USEFUL INFO ON ALL UNIVERSITIES AROUND THE GLOBE VISIT http://www.managementparadise.com/fo...rnational-mba/



PLS PRESS THANKS BUTTON IF U LIKED MY POST.

Friends: (5)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
comprehension, toefl-pbt:reading, toeflpbtreading

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Login
Forgot Password?  New User?
  

» Recent Threads

Kylie Jenner Challenge...
Last post by Jagruti Shah
1 Minute Ago 12:07 PM
0 Replies
Bureau of Meteorology -...
Last post by Jagruti Shah
1 Minute Ago 12:05 PM
0 Replies
Newcastle Herald Update...
Last post by Jagruti Shah
3 Minutes Ago 12:04 PM
0 Replies
GO HOME EARLY - SES...
Last post by Jagruti Shah
4 Minutes Ago 12:03 PM
0 Replies
Google Doodle created to...
Last post by Jagruti Shah
5 Minutes Ago 12:01 PM
0 Replies
Pepsi IPL 8 Highlights -...
Last post by Jagruti Shah
7 Minutes Ago 12:00 PM
0 Replies
The Day of Lasting...
Last post by Jagruti Shah
10 Minutes Ago 11:56 AM
0 Replies
Kerala SSLC 10th Results...
Last post by Jagruti Shah
11 Minutes Ago 11:55 AM
0 Replies
Young Indian Cricketer...
Last post by Jagruti Shah
13 Minutes Ago 11:53 AM
0 Replies
CAT study material.... ( 1 2)
Last post by Shital Pagare
55 Minutes Ago 11:12 AM
11 Replies
Explosion at Spanish...
Last post by Maya Raichura
6 Hours Ago 05:10 AM
0 Replies
Finland's new 'DIY' PM...
Last post by Maya Raichura
16 Hours Ago 07:50 PM
0 Replies
Kerala Board SSLC Result...
Last post by Kundan Shah
17 Hours Ago 06:11 PM
0 Replies
Big Bang - Savannah...
Last post by Kundan Shah
20 Hours Ago 03:11 PM
0 Replies
Mel Watt, Taxpayer...
Last post by Kundan Shah
20 Hours Ago 03:09 PM
0 Replies

» Ads






» Projects Helpline

Need Financial...
Last post by Joel Francis
4 Days Ago 11:07 PM
Retail Management Notes
Last post by Rajesh Nimbunkar
6 Days Ago 04:40 PM

» THE BIG FIGHT

No Threads to Display.
ManagementParadise.com is not responsible for the views and opinion of the posters. The posters and only posters shall be liable for any copyright infringement.


Management Paradise
About Us
Press
Jobs
Contact Us
Kartik Raichura
Legal
Terms & Conditions
Privacy Policy
Disclaimer
Copyrights
Help
Zeitgeist
Support
FAQs
Tour
Feedback
Partners
Follow
Copyright © 2004 - 2013 Management Paradise. Site Developed by Available.co.in