Go Back   ManagementParadise.com Discussion Forums Preparation Resource for Entrance Exams > General Knowledge (GK)

Few general awareness questions

Discuss Few general awareness questions within the General Knowledge (GK) forums, part of the Preparation Resource for Entrance Exams category; ...

Reply

 

Thread Tools Display Modes
Few general awareness questions
Old
 (1 (permalink))
Akash Desai
hrakash is an unknown quantity at this point
 
hrakash
Status: Offline
Posts: 57
Join Date: Dec 2013
Few general awareness questions - December 31st, 2013

1. What is the population of India ?
(A) 98 crores
(B) More than 2 billion
(C) More than 1 billion
(D) Less than 96 crores
(E) 96 crores

2. Thermostat is an instrument used to_________
(A) measure flow of current
(B) measure intensity of voltage
(C) regulate temperature
(D) regulate velocity of sound
(E) None of these

3. Wimbledon Trophy is associated with________
(A) Football (B) Cricket
(C) Hockey (D) Basketball
(E) Lawn Tennis
4. GNP stands for_________
(A) Gross National Product
(B) Group Net Product
(C) Grand Nuclear Process
(D) Group Networking Process
(E) None of these

5. ‘Acoustics’ is the science of the study of_________
(A) Light (B) Sound
(C) Electricity (D) Magnetism
(E) None of these
6. Noise pollution is measured in the unit called_____
(A) micron
(B) nautical miles
(C) ohms
(D) ampere
(E) decibel
7. ‘Heavy Water’ is used in which of the following types of industries ?
(A) Sugar
(B) Nuclear Power
(C) Textile
(D) Coal
(E) None of these
8. Who amongst the following is the author of the book ‘Indomi-table Spirit’?
(A) Dr. A.P.J. Abdul Kalam
(B) Dr. Manmohan Singh
(C) Justice K. G. Balakrishna
(D) Mr. Natwar Singh
(E) None of these
9. Which of the following is not the name of popular IT/Software Company ?
(A) Wipro (B) Mastek
(C) Toyota (D) IBM
(E) Infosys

10. ‘Yen’ is the currency of_________
(A) South Korea
(B) China
(C) Indonesia
(D) Malaysia
(E) None of these
11. Baichung Bhutia whose name was in news is a well known__________
(A) Music Director of Indian films
(B) English author of Indian origin
(C) Journalist
(D) Politician
(E) Sports Personality
12. ‘Richter Scale’ is used to measure which of the following ?
(A) Intensity of Tsunami Waves
(B) Intensity of Earthquake
(C) Density of salt in Sea water
(D) Flow of electric current
(E) None of these

13. Which of the following best explains ‘e-governance’?
(A) Improving the functioning of government
(B) Teaching government emp-loyees the basics of computing
(C) Delivery of public services through internet
(D) Framing of cyber-laws of chatting on internet
(E) Convergence of e-mail and video-conferencing

14. CAS is associated with which of the following ?
(A) Legal System Reforms
(B) Piped gas line
(C) Cable T.V.
(D) Mobile phone regulation
(E) None of these

15. Tata Steel recently acquired the Corus, a steel giant situated in_____
(A) South Africa
(B) Ukraine
(C) Australia
(D) Italy
(E) Britain


Answers:-
1. (C) 2. (C) 3. (E) 4. (A) 5. (B) 6. (E) 7. (B) 8. (A) 9. (C) 10. (E) 11. (E) 12. (B) 13. (C) 14. (C) 15. (E)
Advertisements

Friends: (0)
Reply With Quote
Re: Few general awareness questions
Old
 (2 (permalink))
Pankaj Mishra
pankajm123 is an unknown quantity at this point
 
pankajm123
Status: Offline
Posts: 1
Join Date: Apr 2014
Re: Few general awareness questions - April 8th, 2014

thanks for sharing this post.I like this.Please share some gk question related to CAT Entrance Exam.
Friends: (0)
Reply With Quote
Re: Few general awareness questions
Old
 (3 (permalink))
Aaron Cody
aaroncody is an unknown quantity at this point
 
aaroncody
Status: Offline
Posts: 11
Join Date: Jun 2014
Re: Few general awareness questions - June 5th, 2014

Really it is very interesting to read these questions. Now only I came to know answer for some question.
Friends: (0)
Reply With Quote
Re: Few general awareness questions
Old
 (4 (permalink))
Ajay Gairola
vikassagarsuyal is an unknown quantity at this point
 
vikassagarsuyal
Status: Offline
Posts: 1
Join Date: Mar 2016
Re: Few general awareness questions - March 29th, 2016

every person general knowledge should be great for his daily life i must say it it help you a lot

Last edited by kartik; March 30th, 2016 at 11:56 AM..
   
Friends: (0)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Tags
awareness, general, questions
Related to Few general awareness questions
 

Similar Threads

Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
CAT 2000 , Paper pattern, an analysis Kartik Raichura Preparation Resources/ General CAT queries and info !! 3 July 14th, 2007 08:59 PM
CAT 2002 : Paper pattern , an analysis Kartik Raichura Preparation Resources/ General CAT queries and info !! 1 June 1st, 2006 12:47 AM
How to Analyse MOCKCATS paperwala Preparation Resources/ General CAT queries and info !! 0 May 6th, 2006 03:38 PM
CAT 2001 : Paper pattern , an analysis Kartik Raichura Preparation Resources/ General CAT queries and info !! 0 January 6th, 2005 12:05 AM
 


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are Off


ManagementParadise.com is not responsible for the views and opinion of the posters. The posters and only posters shall be liable for any copyright infringement.



Search Engine Optimization by vBSEO ©2011, Crawlability, Inc.